Zimska radionica – suradnici

Snježana Pavićević rođena je u Sisku (Hrvatska) gdje je završila niže i srednje muzičko obrazovanje. Diplomirala je i magistrirala flautu na beogradskoj Muzičkoj akademiji u klasi prof. Miodraga Azanjca. Osim flaute završila je i Master studije za pikolo flautu na Konzervatoriju “Giuseppe Verdi” u Milanu sa prof. Nicolom Mazzantijem.
Od 2002. pa do danas stalni je član Beogradske filharmonije na mjestu solo piccolo flaute. Osim stalnog angažmana u filharmoniji surađuje i sa drugim orkestrima, kao i sa brojnim svjetskim dirigentima kao što su Zubin Mehta, Mihail Jurowsky, Thomas Sanderling, Muhai Tang, Krzystof Penderecki, Howard Griffits….
Kao student osvojila je brojne nagrade na domaćim i internacionalnim natjecanjima u kategorijama za flautu i komornu glazbu.
Pored orkestarskog angažmana aktivno nastupa solistički i u raznim sastavima sa flautom, a isto tako i sa pikolo flautom. Sa promocijom ovog instrumenta na ovim prostorima pokrenula je i projekt “Piccolo vikend u filharmoniji,” koji okuplja sve učenike i studente flaute, kao i mlade profesionalce koji se žele bolje upoznati sa piccolom, usavršiti i unaprijediti svoje vladanje instrumentom i biti u korak sa novim svjetskim tendencijama kad je u pitanju piccolo. Redovni je član komisija na brojnim natjecanjima za flautu i piccolo. Redovno surađuje i nastupa sa ansamblom “Kolektiv studio 6” za modernu muziku.
Osim koncertnih i edukativnih aktivnosti, snimala je za Radio Beograd (Prokofiev: Sonata za fl i klavir, Ilievski: Sonatina za flautu i klavir, Francaix: Svita za solo flautu) kao i za autorski CD australijskog kompozitora Alana Holley-a (izdavač Hammerings records iz Sidney-a). Snimila je također i prvi Cd album sa djelima za solo piccolo pod nazivom “Piccolo solo Globe tour” u izdanju Nota bene iz Zagreba. 2021. Izdala je i CD album sa djelima za pikolo kompozitora iz balkanske regije pod nazivom “Perspecctives u izdanju Metropolis music, koji je imao koncertnu promociju u okviru prvog “Beogradskog pikolo vikenda” 2021.
Snježana svira Burkart Elite piccolo sa Vivian Burkart glavom i jedan je od Burkart artista. Od 2020. predsjednica je Asocijacije flautista Srbije.


Posted

in

by

Tags: